FAQ
TILSKUDSMULIGHEDER // SAMTALEFORLØB // HVAD NU HVIS…
Ofte stillede spørgsmåle
Jeg har samlet en liste over de spørgsmål jeg oftest møder i forbindelse med opstart af samtaleforløb. Sidder du alligevel tilbage med et spørgsmål du ikke kan finde svar på, er du meget velkommen til at kontakte mig!
Samtaleforløb
I den første samtale vil vi bruge tid på spørgsmål om hvorfor du er kommet og hvad dine forhåbninger for forløbet er.
Det er meget forskelligt, hvor langt et terapiforløb er.
Nogle gange kan 2-3 samtaler være tilstrækkeligt til en afgrænset problemstilling. I andre tilfælde vil det være nødvendigt med flere samtaler. Det er min erfaring, at man kan komme rigtig langt i et forløb på 6-7 samtaler.
Jeg anbefaler at de første 2-3 samtaler ligger med 1-2 ugers interval. Herefter kan der eventuelt være længere tid mellem samtalerne.
Jeg anbefaler i udgangspunktet at du kommer til klinikken.
I særlige tilfælde tilbyder jeg dog at komme hjem til dig, hvis det kunne give mening. Det kan f.eks. være hvis du er på barsel og har vanskeligt ved at komme ud af døren sammen med baby, eller hvis du i en periode er så overvældet af angst at det forhindrer dig at komme ud.
Praktisk
Det er kun en lille gruppe psykologer, der har overenskomst med sygesikringen og som derfor kan tage i mod henvisninger fra egen læge. Jeg er ikke en del af denne ordning, men du kan finde psykologer med sygesikringsoverenskomst her.
Jeg er underlagt tavshedspligt. Det betyder at jeg ikke må videregive oplysninger der er personhenførbare. Dette gælder både om selve forløbet og dets indhold. Jeg arbejder i øvrigt under Dansk Psykologforenings “Etiske principper for nordiske psykologer”.
Der kan dog være tilfælde, hvor jeg som psykolog er forpligtiget til at videregive oplysninger til relevante instanser. Det gør sig gældende hvis jeg får kendskab til forhold hvor en klient eller anden er udsat for åbenlys fare – eller hvis jeg får viden om, at et barn under 18 år udsættes for vold, overgreb eller anden form for omsorgssvigt.
Er du under 18 år, skal dine forældre give samtykke før et samtaleforløb kan opstartes.
Er du 15-17 år kan du dog selv henvende dig og det vil i særlige tilfælde være muligt at opstarte et forløb uden dine forældres samtykke.